/
EN
/
TR
12 günlük Gurme turu Çin ve Mutfağı

1.    Gün – Pekin
Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’e varış, tur rehberinizle buluşma ve lüks otelinize transfer. 

2.    Gün – Pekin
Sabah, başkentin merkezinde bulunan Tiananmen Meydanı’na ve Yasak Şehir olarak bilinen ve Çin mimarisinin en büyük başarılarından biri olan İmparatorluk Sarayı ziyaret edilir. Akşamüzeri gezisi imparatorun ve ailesinin yazlık dinlenme yeri olan Yazlık Saray’ı kapsamaktadır.

       3. Gün – Pekin

Bütün gün, Çin’in simgesi olan Çin Seddi gezilir. Uzaydan görülebilen tek insan yapımı yapıt olan Çin Seddi, insan emeğinin en hayret verici başarılardan biridir. Öğlen yemeğinden sonra, her iki tarafında Ming Hanedanı’nın ölmüş imparatorları için inşa edilmiş olan mezarlıkları koruduklarına inanılan insan ve hayvan figürlerinin bulunduğu Kutsal Yol arasından geçilerek varılan Ming Mezarları ziyaret edilir. Bu akşam Quanjude Pekin Ördek Restoranı’na gidiyor ve bir ördeğin nasıl kızartıldığını izliyoruz. Daha sonra, müthiş bir Pekin Ördeği banketi sizi beklemektedir.

4.Gün - Pekin

Sabah, en bilinen Tibet’in de dışında bulunan Çin’in en bilinen Tibet Budist Tapınağı  olan Lama Tapınağı’na tur, sonra Xi’an’a uçuş, Defachang Restoran’ında Çin mantısı şöleninin lezzetini yaşayın.

6.Gün – Xi'an
Bütün gün Çan Kulesi, Ulu Camii ve yerel pazar gezilecektir. Akşam yemeğinden sonra, otelin mutfağı ziyaret edilecek ve otel şefinin Çin mantısı veya Çin eriştesi yapışı izlenecektir.


7. Gün – Xi'an
Bütün gün, Çin’in ilk imparatoru olan Qin Shi Huang’ın mezarında bulunan eşsiz ve görkemli Toprak Askerler ve Atların heykelleri gezilir. Bu geziye ek olarak, imparatorların ve ailelerinin dinlenme yeri olan Huaqing kaplıcası ziyaret edilir ve kuruluşu 6,000 yıl öncesine dayanan, cilalı taş devrinden kalma Banpo Köyü gezilir. İlkel aletler ve ev eşyaları Banpo Müzesi’nde sergilenmektedir. Akşam, Tang Hanedanı’nın Şarkı ve Dans Şovu.

 

8. Gün – Xi'an - Shanghai - Suzhou
Sabah Şangay’a ordan Suzhou’ya uçuş.


9. Gün – Suzhou
Bütün gün Mütevazi Yöneticinin Bahçesi, Master of Net Bahçesi ve Nakış İşleme Enstitüsü gezilir. Gece Gusu mutfağının yemekleri yenilir.


10. Gün – Suzhou – Şangay
Sabah, otel şefinin verdiği diyet dersine girilir. Bir Huaiyang yemeği öğrenilir. Akşamüzeri, Şangay’a geri dönülür, akşam yerel bir restoranda Dim-sum yemeği yenilir.


11. Gün – Şangay
Bugünün gezisi nadir bulunan beyaz yeşim taşından yapılma iki tane Sakyamuni Buda heykelinin bulunduğu Jade Buda Mabedi ziyaret edilir, sonrasında büyüleyici Yu Yuan Bahçesi gezilir. Deniz kenarındaki hareketli “Bund”da gezinti. Bu gece akrobasi şovu düzenlenecektir.

12. Gün – Şangay’dan ayrılış
Heyecanlı geziniz, ülkenize dönen uçağa binmenizle sona ermektedir.


Öğünler:   S=Kahvaltı      Ö=Öğlen yemeği       A=Akşam yemeği

o              Fiyatlar Aşağıdaki Hususları İçermektedir:

      1.   Tur programında belirtilen  ören yerlerine giriş ücretleri.
2. Tur programında belirtilen tüm öğünler.
3. Seyahat süresi boyunca havaalanları, oteller ve gezilecek yerler arasındaki şoförlerle ve Türkçe bilen rehberle transferler
4. İki adet çift kişilik yataklı odalar bazındaki otel ücretleri. Tur programına dahil olan bütün oteller günlük batı usulü kahvaltı sunmaktadır.
5. Havaalanları ve oteller arasında bavul transferleri.
6. Tur masrafları planlama, operasyon ve iletişim masraflarını içermektedir.
7. Seyahatin belirtilen günleri boyunca, Çin içerisinde geçerli olan seyahat sigortası
8. Tur programında belirtildiği gibi tüm iç hat uçuşları, trenler veya otobüsler.

 

o              Fiyatlar Aşağıdaki Hususları İçermez:


1. Çin’e gitmek ve dönmek için kullanılan tüm dış hat uçuşları veya tren biletleri
2. Tur programında belirtilmeyen tüm öğünler
3. İlave Tek Kişilik Odalar
4. Çamaşırların yıkanması, içecekler, faks veya telefon kullanımı, ekstra bagaj masrafları veya belirtilen tur programının dışındaki geziler veya yemekler gibi kişisel ihtiyaçlardan doğan kişisel harcamalar
5. Ekstra Bagaj Masraflar
6. Rehberlere ve Şoförlere Verilen Bahşişler
7. Vize ücretleri

Herkes İçin Çin Tarihi
AYLIK BÜLTENE
ÜYE OLUN
E-mail adresinizi göndererek, aylık bültenimize üye olabilirsiniz.
E-Mail:
Copyright CinTuru.com 2011