/
EN
/
TR
17 günlük tur Pekin-Xian-Tibet-Kunming-L

1. Gün – Pekin (A)
Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin’e varış, tur rehberinizle buluşma ve lüks otelinize transfer: Best Western Beijing Oteli veya benzeri (4 yıldızlı)

2. Gün – Pekin (S-Ö-A)
Sabah, başkentin merkezinde bulunan Tiananmen Meydanı’na ve Yasak Şehir olarak bilinen ve Çin mimarisinin en büyük başarılarından biri olan İmparatorluk Sarayı ziyaret edilir. Akşamüzeri gezisi imparatorun ve ailesinin yazlık dinlenme yeri olan Yazlık Saray’ı kapsamaktadır. Akşam Pekin ördeği ile hoşgeldiniz yemeği.

3. Gün – Pekin (S-Ö-A)
Bütün gün, Çin’in simgesi olan Çin Seddi gezilir. Uzaydan görülebilen tek insan yapımı yapıt olan Çin Seddi, insan emeğinin en hayret verici başarılardan biridir. Öğlen yemeğinden sonra, her iki tarafında Ming Hanedanı’nın ölmüş imparatorları için inşa edilmiş olan mezarlıkları koruduklarına inanılan insan ve hayvan figürlerinin bulunduğu Kutsal Yol arasından geçilerek varılan Ming Mezarları ziyaret edilir, ve daha sonra rickshaw ile (arkada iki kişinin oturabildiği ve önde bir kişinin sürdüğü bisiklet) Hutong Turu.

4. Gün – Pekin – Xian (S-Ö-A)
Sabah, Kent Çin’in eski başkenti ve İpek Yolu’nun doğudaki son noktası olan Xi’an’a uçuş. Şehir turu, M.S. 1370 yılında inşa edilmiş olan antik Şehir Duvarları ile başlar. Akşamüzeri gezisi, M.S. 652 yılında yapılmış olan Büyük Vahşi Kaz Pagodası ziyaretini içermektedir. Burası, Xuanzang’ın meşhur rahibi tarafından Hindistan’dan getirilen büyük miktardaki Budist metinlerini barındırmaktadır.  Daha sonra, Tang Hanedanı mimarisi tarzında inşa edilmiş olan pavilyonlardan oluşan büyük bir kompleks olan Shaanxi Tarih Müzesi gezilir.
Otel: Tianyu Gloria Plaza Hotel veya benzeri (4 yıldızlı)

5. Gün – Xian (S-Ö-A)
Bütün gün, Çin’in ilk imparatoru olan Qin Shi Huang’ın mezarında bulunan eşsiz ve görkemli Toprak Askerler ve Atların heykelleri gezilir. Bu geziye ek olarak, imparatorların ve ailelerinin dinlenme yeri olan Huaqing kaplıcası ziyaret edilir ve kuruluşu 6,000 yıl öncesine dayanan, cilalı taş devrinden kalma Banpo Köyü gezilir. İlkel aletler ve ev eşyaları Banpo Müzesi’nde sergilenmektedir.

6. Gün – Xian – Lhasa (S-Ö-A)
Sabah Lhasa’ya uçuş. Dünyanın en yüksek nehri olan Yarlung Tsangpo Nehri’nin kenarından 1,5 saat süren bir yolculukla Lhasa’ya otobüs ile gidiş. Nethang’daki Buddha heykelinde fotoğraf çekmek için mola verilecektir. Tüm akşamüzeri iklime uyum sağlamak adına dinlenmek için otelde kalınacaktır.
Otel: Xinding Hotel veya benzeri (4 yıldızlı)

7. Gün – Lhasa (S-Ö-A)
Şehir gezisi, 7. yüzyılda, meşhur Tibet kralı Songtsen Gampo tarafından inşa edilen ve 1750’li yıllarda  “Kış Sarayı” olarak anılmaya başlanan Potala Sarayı’nı içermektedir. Potala, Kırmızı Saray ve Beyaz Saray olmak üzere ikiye bölümden oluşmaktadır. Kırmızı saray dini amaçlı, beyaz saray politik amaçlı olarak kullanılmaktaydı. Daha sonra, 7. yüzyılın ortalarında Kral Songtsen Gampo tarafından yaptırılan Jokhang Tapınağı ziyaret edilecektir. Jokhang Tapınağı, Tibet’in en kutsal yeri olan Lhasa’nın eski bölümünde yer almaktadır. Akşamüzeri, “Tibet’in Penceresi” olarak bilinen Barkhor Caddesi’ne gidilecektir. Burası, büyük, ucuz ve turistlerin “mutlaka” görmesi gereken bir pazardır.

8. Gün – Lhasa (S-Ö-A)
Bugün, mükemmel Yamdrok Yumtso Gölü’ne gidilecektir. "Yamdrok Yumtso" Tibetçe’de "Turkuaz Göl" anlamına gelmektedir. Bu göl Tibet’teki üç kutsal gölden biridir. Daha sonra, Lhasa’ya geri döneceğiz ve Tibet’in en büyük manastırlarından biri olan Sera Manastırı’nı ziyaret edeceğiz. Sera Manastırı’ndaki Budist Yazıtların okunması çok popülerdir ve her akşamüzeri gerçekleşir.

9. Gün – Lhasa – Kunming (S-Ö-A)
Kahvaltıdan sonra, Kunming’e uçuş. Tur rehberimiz sizi havaalanında karşılayacak ve kalacağınız lüks otelinize götürecektir. Günün geri kalan kısmında, Kunming’in 89 km. doğusunda bulunan Taş Orman’a gidilecektir, bu otobüs yolculuğu 90 dakika sürmektedir. Sadece karst dağları, nehirleri, ormanları ve mağaraları görmekle kalmayacak, aynı zamanda, yerel Yi, Zhuang, Miao, ve Yao gibi  etnik halkların yaşam tarzlarını da göreceksiniz. Daha sonra, Birds Pazarı’nda serbest olarak dolaşabilirsiniz.
Otel: Kunming Hotel veya benzeri (4 yıldızlı)

10. Gün – Kunming – Dali (S-Ö-A)
Sabah Dali’ye uçuş. Varışta, Üç Pagoda’ya gidilecek ve tekneyle Erhai Gölü’nde gezilecektir. Günün geri kalan bölümünde Dali’nin Tarihi Şehri gezilecektir.
Otel: Landscape Hotel veya benzeri (4 yıldızlı)

11. Gün – Dali – Lijiang (S-Ö-A)
Kahvaltıdan sonra otobüsle Lijiang’a gidilecektir. Yol üzerinde, geleneksel mimarisi ve cana yakın halkıyla iyi korunmuş bir Bai Ulusal Etnik Azınlık köyü olan Xizhou’yu yakından görmek üzere durulacaktır. Daha sonra, Bai tarzındaki evleri ve yassı taşlalar döşenmiş yolları görmek üzere Zhoucheng köyüne gidilecektir. Buraya varıldığında, Snow Mountain’ın fantastik manzarasını görebileceğiniz Black Dragon Pool ziyaret edilecektir. Aynı zamanda, Arnavut kaldırımı şeklinde döşenmiş sokakları, tahta binaları ve akan kanallarıyla etkileyici bir kasaba olan olan Lijiang Old Town ziyaret edilecektir.
Otel: He Xi Hotel veya benzeri (4 yıldızlı)

12. Gün – Lijiang (S-Ö-A)
Duvarlarındaki muhteşem freskleri görmek için Baisha köyü gezilecek ve Dr. Ho’nun Naxi kliniğine gidilecektir. Aynı zamanda, artık küçük bir müze ve fotoğraf galerisine dönüştürülmüş olan Dr. Joseph Rock’ın Old Residence’ı ziyaret edilecektir. Daha sonra, 5000 metre yüksekliğinde bir ejderha şeklinde olduğundan ve bütün bir yıl boyunca karla kaplı olduğundan dolayı adı Jade Dragon kar dağları olan dağlara gidilecektir. Teleski ile geniş bir ovaya çıkılacaktır. Snow Mountains’ın büyüleyici manzarası ve  muhtemelen size el sallayan bir grup Naxi kadınları hoşunuza gidecektir.

13. Gün – Lijiang – Shangri-la (S-Ö-A)
Kahvaltıdan sonra Shangri-La’ya doğru yola çıkılacaktır. Yol üzerinde, meşhur Tiger Leaping Gorge’u ve Yangtze Nehri’nin ilk kıvrımını görmek için durulacaktır. Aynı zamanda, önemli bir askeri mevkii olan Stone Drum kasabası da ziyaret edilecektir. Akşama doğru Shangri-La’ya varılacaktır ve dinlenmek üzere lüks otelinize gidilecektir.
Otel: Sightseeing Hotel veya benzeri (4 yıldızlı)

14. Gün – Shangri-La (S-Ö-A)
Bütün gün, Shangri-La Old Town’nın 35 km. doğusunda bulunan ve durgun bir göl olan Bita Gölü dolaşılacaktır. Daha sonra,  Shudu Gölü gezilecektir. Shangri-La’ya geri dönüşte, Songzanlin Manastırı’nı ziyaret etmek üzere yolda mola verilecektir.

15. Gün – Shangri-La – Kunming – Şangay (S-Ö-A)
Kahvaltıdan sonra, Kunming’e uçuş, oradan, Çin’in hareketli ve ticari merkezi olan ve “Doğu’nun Paris’i” olarak bilinen Şangay’a uçuş. Tur rehberiniz sizi havaalanında karşılayacak ve lüks otelinize kadar size eşlik edecektir. Daha sonra,  eski koloni bölümü olan ve Huangpu Nehri’ne bakan Avrupa tarzında inşa edilmiş çok sayıda binayı barındıran, hareketli ve "The Bund" olarak bilinen rıhtımda dolaşılacaktır.
Otel: Best Western New Century Hotel Shanghai veya benzeri (4 yıldızlı)


16. Gün – Şangay (S-Ö-A)
Bütün gün süren şehir gezisi, ender bulunan beyaz yeşim taşından yapılma iki tane Sakyamuni Buda heykelinin bulunduğu Jade Buda Mabedi’ni, Şangay’ın klasik ve şık bir bahçesi olan büyüleyici YuYuan Bahçesi’ni, ve aynı zamanda da Çin’deki en büyük müzelerden biri olan 1952 yılında inşa edilmiş Şangay Müzesi’ni içermektedir.

 

17. Gün – Şangay (S)
Otel’de sabah kahvaltınızı ettikten sonra otelden ayrılış ve havaalanına transfer. Heyecanlı geziniz, ülkenize dönen uçağa binmenizle sona ermektedir.

Öğünler:   S=Kahvaltı      Ö=Öğlen yemeği       A=Akşam yemeği

o              Fiyatlar Aşağıdaki Hususları İçermektedir:

      1.   Tur programında belirtilen  ören yerlerine giriş ücretleri.
2. Tur programında belirtilen tüm öğünler.
3. Seyahat süresi boyunca havaalanları, oteller ve gezilecek yerler arasındaki şoförlerle ve Türkçe bilen rehberle transferler
4. İki adet çift kişilik yataklı odalar bazındaki otel ücretleri. Tur programına dahil olan bütün oteller günlük batı usulü kahvaltı sunmaktadır.
5. Havaalanları ve oteller arasında bavul transferleri.
6. Tur masrafları planlama, operasyon ve iletişim masraflarını içermektedir.
7. Seyahatin belirtilen günleri boyunca, Çin içerisinde geçerli olan seyahat sigortası
8. Tur programında belirtildiği gibi tüm iç hat uçuşları, trenler veya otobüsler.

 

o              Fiyatlar Aşağıdaki Hususları İçermez:


1. Çin’e gitmek ve dönmek için kullanılan tüm dış hat uçuşları veya tren biletleri
2. Tur programında belirtilmeyen tüm öğünler
3. İlave Tek Kişilik Odalar
4. Çamaşırların yıkanması, içecekler, faks veya telefon kullanımı, ekstra bagaj masrafları veya belirtilen tur programının dışındaki geziler veya yemekler gibi kişisel ihtiyaçlardan doğan kişisel harcamalar
5. Ekstra Bagaj Masraflar
6. Rehberlere ve Şoförlere Verilen Bahşişler
7. Vize ücretleri

Herkes İçin Çin Tarihi
AYLIK BÜLTENE
ÜYE OLUN
E-mail adresinizi göndererek, aylık bültenimize üye olabilirsiniz.
E-Mail:
Copyright CinTuru.com 2011