/
EN
/
TR
Lijiang

Güney Çin’in rengarenk bulutlarının altında periler diyarı olduğu söylenir. Temiz hava, temiz akarsuları, nefes kesici kar kaplı dağları, ve bir grup dostane insanın yaşadığı el değmemiş bir doğa ile kutsanmış bir yer. Tibet, Yunnan ve Sichuan eyaletlerinin merkezinde bulunan Lijiang adındaki periler diyarına hayat çok huzurludur.

Lijiang Şehri’nin coğrafi pozisyonu uzak olmasına rağmen, bütün bir yıl boyunca güzel bir iklime ve turistlere yönelik  20,600 kilometrelik çeşitli kaynaklarına sahiptir. Lijiang’in kayıt edilmiş olan en erken tarihi Şavaşan Devletler Dönemi’dir (İ.Ö. 476 – İ.Ö. 221) fakat Tang Hanedanı’nın gelmesiyle (618-907), ve Tibet, Sichuan ve Yunnan eyaletleri arasındaki hem ticari hem de kültürel iletişime katkıda bulunan Eski Çay ve At Yolu’nun gelişmesiyle yerel ekonomi yükselişe geçmiştir.

Günümüzde, Lijiang Şehri dört ilçenin yargısına sahip ve Eski Şehir Bölgesi olan Yunnan Eyaleti’nde çekici bir turistik noktadır. Lijiang, Çin’in 55 azınlık etnik gruplarından biri olan Naxi Grup’un yaşadığı ana bölgedir. Şehrin uzun tarihinde, yerel sakinler, Tibet ve Sarı Nehir’in orta ve aşağı bölümlerindeki Orta Ova kültürlerini benimsemiş olan muhteşem Dongba Kültürlerini kurmuşlardır. Üzerilerinde Dongba hiyerogliflerinin bulunduğu çeşitli ürünler yerli ve yabancı ziyaretçiler arasında oldukça popülerdir..

Lijiang Çin’deki en iyi korunmuş eski kasabaya sahiptir – 1997 yılında UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirasları listesinde yerini alan Eski Şehir. Eski Şehir bir zamanlar Lijiang’ın merkeziydi ve halen yerel hayat tarzının asıl tadı, tipik binalar grubu ve bölgenin derin kültürel mirası korunmaktadır. Eski Şehir’deki Square Sokağı’nda veya diğer sokaklarda dolaşırken, huzur dolu görüntülerle karşılaşacaksınız. Güneş batışını izlemekten, tarihi otellerden, yerel çiftliklere kadar gezginler için çok keyifli yerler bulunmuktadır. Doğal olarak, gezinizi güzelleştirmek için gidebileceğiniz birkaç tur da bulunmaktadır. Bunların arasında, en meşhur olanı ve ziyaretiniz sırasında kaçırılmaması gereken yer Mufu’dur (Mu'nun Sarayı).
 
Lijiang’in etrafında sizi etkileyecek doğal güzelliklere sahip pek çok yer vardır. Eğer üstün güzellikte doğal manzaralar görmek isterseniz, Siyah Ejder Gölü’ndeki Moon-Embracing Pavyonuna görkemli bir fon sağlayan Yeşim Ejderha Kar Dağı sizi tatmin edecektir. Lijiang’da egzotik bir deneyim isteyenler için Lugu Gölü’nün yanında yaşayan Mosuo Halkını ziyaret etmek şarttır. Dünyadaki son ‘Kadınların Krallığı’ onlardır. Yerel yaşam tarzlarını tecrübe etmek istiyorsanız, bütün bir yıl boyunca yapılan birden çok festivalden bir tanesine katılın.

Lijiang’a doğrudan giden bir  tren yolu yoktur dolayısıyla gezginler buraya uçakla veya otobüsle giderler. Ama bir kere Lijiang’a vardıktan sonra etrafı gezmek şehir otobüslerinin, taksilerin veya daha enerjik olan bisikletlerle oldukça kolaydır. Ancak, lütfen Lijiang’da yürüyerek gezmeyi ihmale etmeyin. Dolaşırken, bazı hediyelik eşya dükkanlarını gezin ve yöresel yemeklerin tadını çıkarın. Geceleri, Eski Şehir’in meşhur barlar sokağı, gerçekten görülmeye değerdir. Lijiang Şehri’nde nereye giderseniz gidin, gelenek ve modernliğin uyumlu birlikteliğini bulacaksınız.

Herkes İçin Çin Tarihi
AYLIK BÜLTENE
ÜYE OLUN
E-mail adresinizi göndererek, aylık bültenimize üye olabilirsiniz.
E-Mail:
Copyright CinTuru.com 2011