/
EN
/
TR
Guilin

Guangxi Zhuang Özerk Bölgesi’nin kuzeydoğusunda bulunan Guilin şehri yeşil dağları, temiz akarsuları, büyüleyici kayalıkları ve fantastik mağaralarıyla Çin’de en çok ziyaret edilen şehirlerden bir tanesidir.   

Müthiş manzaraları, nehirleri, gür yeşilliklerle kaplı karst tepeleri ile meşhur olan Guilin 2,000 yıldan uzun bir tarihe sahiptir. İ.Ö. 214 yılında, Qin Hanedanı’nın ilk imparatoru olan QinShiHuang, Ling Kanal’ının inşa edilmesini emretmiş ve Guilin Kaymakamlığını kurmuştur. O zamandan beri Guilin, güney kıyıyla bağlı olan, ve kuzeydeki Merkezi Ovalara kadar uzanan Güney Xinjiang’ın önemli stratejik noktası haline gelmiştir. Kuzey Song Hanedanı’ndan beri, Guangxi’nin politik, ekonomik ve kültürel merkezi olmuştur. Yakın zamanlarda, gelişim ve patlayan turizm bu güzel şehrin yüzünü değiştirse de, Guilin, Çin’in en yeşil ve en hoş doğa güzelliklerine sahip şehirlerinden biri olarak kalmış ve cennetten sonra en iyi yer olarak adlandırılmıştır.  

Guilin’de, şehrin sembolü haline gelen Elephant Trunk Tepesi, değişik şekillerde ve renklerde dikitlerin bulunduğu bölgenin muhteşem yer altı manzaralarına sahip Reed Flute Mağarası, gibi pek çok doğal atraksiyon bulunmaktadır. Li Nehri’nin kenarındaki manzaraları, betonarme metropoldan uzak, güzel bir yaşama sahip ve göze hitap eden manzaralarıyla Guilin, Çin'in en başta gelen turistik noktalarından biridir. 7 Yıldız Parkında, tadı çıkarılacak pavyonların ve bahçelerin yanı sıra yedi tane tepe ve altı tane mağara bulunmaktadır. Ziyaretinizi bekleyen başka pek çok doğal güzelliklere sahip yerler de bulunmaktadır.

Herkes İçin Çin Tarihi
AYLIK BÜLTENE
ÜYE OLUN
E-mail adresinizi göndererek, aylık bültenimize üye olabilirsiniz.
E-Mail:
Copyright CinTuru.com 2011