/
EN
/
TR
Chongqing

Yangtze Nehrinin üst kısımlarında, güneybatı Çin’de Yangtze ve Jialing Nehirlerinin birleşimde yer alan Chongqing Çin’in dört büyük eyalet belediyelerinin en büyüğü ve en kalabalık belediyesidir.

Yüzyıllar boyunca, Sichuan Eyaleti’nin ana ticari ve ulaşım merkezi olan Chongqing, Üç Boğaz Barajının inşaatıyla hızlı bir değişim içerisindedir. Şehir 1996 yılında, nehrin aşağı kısmındaki toplam nüfusu 32 milyon’un üzerinde olan doğu Sichuan ilçelerini içeren idari bir bölge ile Pekin, Şangay ve Tianjin gibi belediye bölgesi ulusal statüsünü almıştır. Chongqing şu anda dünyanın en büyük metropol bölgelerinden biri olmaktan gurur duymaktadır.

Çin’in önemli bir turizm şehri olarak Chongqing, su rezervleri, mineral kaynaklar, gür ormanlar ve zengin flora ve fauna gibi doğal zenginliklerine, özellikle de eşsiz Yangtze Üç Boğaz Barajı’na sahiptir. Bunların yanı sıra, Chongqing’de, Dazu Oymaları, Ciqikou Chongqing Oditoryumu gibi başka pek çok atraksiyon da bulunmaktadır. Eğer üç boğazı gezmek istiyorsanız, Chongqing limanından bir gezi teknesine binmeniz en iyisidir. Chongqing, aynı zamanda, şehrin ‘Sis Başkenti’ takma adını veren, kış ve yaz mevsimlerindeki sisli havası ile meşhurdur.

Chongqing’in sıcak Sichuan mutfağı ve dünyaca ünlü sıcak tencere mutfağı tüm dünyadan insanları çekmektedir. Sokak satıcıları ve aynı zamanda restoranlar eşsiz baharatlı lezzetler sunmaktadır. Çok çeşitli yerel yemekler sizleri beklemektedir.

Herkes İçin Çin Tarihi
AYLIK BÜLTENE
ÜYE OLUN
E-mail adresinizi göndererek, aylık bültenimize üye olabilirsiniz.
E-Mail:
Copyright CinTuru.com 2011