/
EN
/
TR
Xi'an

Xi’an şehri eski Dünyaya kapılarını açan ilk Çin şehridir. Xian, 1980’deki “Açık Kapı” politikası altında değil, Tang hanedanı zamanında İpek Yolu üzerindeki ilk durak olarak açılmıştır.

2,000 yıldan fazla bir süre, Xi’an on bir hanedana başkentlik yapmıştır. Roma ve İstanbul’un yanı sıra, bu şehir de kültür ve ticarette dünya lideri olmuş ve batı ile doğuyu birleştirmede önemli bir rol oynamıştır.

Ziyaret edilecek pek çok alan Xi’an’ın dışındadır ve şehri çevreleyen sayfiye bölgesi tarihi ve dini mirasları barındırmaktadır. En meşhur yer, İmparator Qin Shi Huang’ı korumak adına inşa edilen Toprak Askerlerdir. İmparatorun anıtkabiri savaşçıların yakınındadır. Bu iki yer de Xi’an’ın doğusunda yer almaktadır.

Bu kadar bilinmeyen ama ziyaret edilmeye değer başka büyüleyici yerler de vardır. Famen Tapınağı Buda’nın parmaklarına ev sahipliği yapmaktadır ve halen, bu parmakları ve Tang hanedanından kalanları görmek isteyen binlerce rahibin ve turistin ilgisini çekmektedir. Xian’in etrafını saran kırsal bölüm de çekicidir ve şehirden kaçmak isteyenler için çok güzel bir yer olan Huashan Dağı dahil olmak üzere çok sayıda dağa sahiptir.

Ana turist mekanı ve tarihi bir şehir olmanın yanında bugün Xian, önemli bir endüstriyel  imalat merkezidir. Xi’an, sahip olduğu inanılmaz tarihe rağmen, modern ve zengin bir bölgedir.  Buradaki gece hayatı oldukça gelişmiştir ve Xi’an Üniversitesi Çin’deki en iyi üniversitelerden biri olarak görülmektedir.

Herkes İçin Çin Tarihi
AYLIK BÜLTENE
ÜYE OLUN
E-mail adresinizi göndererek, aylık bültenimize üye olabilirsiniz.
E-Mail:
Copyright CinTuru.com 2011