/
EN
/
TR
Şangay

Çin’in en doğusunda yer alan ve Yangtze Nehri’nin ağzında bulunan Şangay, yani “Doğu’nun Paris’i”, Çin’in en gelişmiş şehirlerinden bir tanesidir. Çin’in kültürel, finansal, ticari ve endüstriyel merkezidir ve dünyaca meşhur uluslararası bir metropoldür.  

Tarihe göre, Şangay bir zamanlar küçük bir köydü, ama şans eseri, İ.S. 1842 yılında Çin’in ilk ticaret limanlarından biri haline gelmiş, ve hızla gelişmiş ve sonunda İ.S. 1949 yılında Çin’in en büyük şehri olmuştur. Dünyanın her yerinden birçok tüccar ticaret yapmak için Şangay’a gelmiştir. Bugün Şangay,  6000 kilometrekareden fazla bir alanı kaplamaktadır. Çin’in ekonomisine, bilimsel araştırmalarına, eğitimine, ve hizmet sektörüne büyük katkı sağlayan Şangay aynı zamanda, 2010 Dünya Ticaret Fuarı’na da ev sahipliği yapmayı başarmıştır.

Şangay’da Xian ve Pekin’deki kadar tarihi kalıntılar olmasa da, şehrin bilinen modern turizm kaynakları  Dünyanın her yerinden şehrin alışveriş cennetinin ve geniş eğlence sektörünün tadını çıkarmaya veya sadece Çin’in en kozmopolit şehrinin pırıltısını yaşamaya gelen turistlerin ve ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.  Oriental Pearl TV Kulesi, Jinmao binası ve Dünya Finans Merkezi gibi Şangay’ın sembolü haline gelmiş binalar günümüzde Çin’in de sembolü haline gelmiştir. Aynı zamanda, Waitan (Bund) adı verilen rıhtım, Yü Bahçesi, Nanjing Caddesi, Longhua Tapınağı ve bunlar gibi meşhur yerler de bu şehirdedir.

Bunların yanında, bu metropolde bir arada bulunan batı ve doğu kültürlerini göreceksiniz. Kalabalık caddelerdeki Avrupa stilindeki mimari yapıları ve aynı zamanda da, arka sokaklardaki eski Şangay binalarını çok beğeneceksiniz. Pudong Uluslararası Havaalanı da aynı zamanda Şangay’ın sembolik bir yapısı olarak görülmektedir. Şangay gerçekten keşfetmenizi bekleyen şık bir şehirdir ve size hiç umulmadık şeyler yaşatacaktır.

Herkes İçin Çin Tarihi
AYLIK BÜLTENE
ÜYE OLUN
E-mail adresinizi göndererek, aylık bültenimize üye olabilirsiniz.
E-Mail:
Copyright CinTuru.com 2011